17 April, 2008

PERTANDINGAN BOLA BALING BAWAH 18 TAHUN MSSMNJ DAERAH BATU PAHAT TAHUN 2008

Assalammualaikum w.b.t. dan salam sejahtera. Alhamdulilah SMK Semerah telah berjaya mengelolakan Pertandingan Bola Baling Bawah 18 Tahun MSSMNJ Daerah Batu Pahat Tahun 2008 pada 15-16 April 2008 di padang SMK Semerah.
Sebanyak 15 pasukan lelaki dan 13 pasukan perempuan telah menyertai pertandingan tersebut. Pada peringkat kumpulan dan suku akhir, masa perlawanan ialah 10:3:10 manakala pada peringakat separuh akhir dan final dijalankan dalam masa 15:5:15.
Keputusan pertandingan kategori lelaki dimenangi oleh SMK Tun Ismail (johan), SMK Dato' Onn (naib johan), SMK Penghulu Saad (ke-3) dan SMK Tunku Mahmood Iskandar (ke-4). Pingat Penjaring Terbanyak Lelaki dimenangi oleh Muhammad Razy bin Rohani dari SMK Tun Ismail. Beliau juga memenangi anugerah Pemain Terbaik Perlawanan Akhir.
Bagi kategori perempuan pula dimenangi oleh SMK (P) Temenggung Ibrahim (johan), SMK Penghulu Saad (naib johan), SMK Tun Ismail (ke-3) dan tuan rumah, SMK Semerah mendapat ke-4. Pingat Penjaring Terbanyak Perempuan dirangkul oleh Nur Ziza bt Misnon dari SMK (P) Temenggung Ibrahim manakala Pemain Terbaik Perlawanan Akhir dimenangi oleh Nur Ezzati bt. Hamid dari SMK (P) Temenggung Ibrahim.
Perasmian penutupan dilakukan oleh Tn Hj Adam bin Abu, pengetua SMK Semerah dan penyampaian pingat disampaikan oleh Tn Hj Ali bin Ahmad, Penyelia Sukan PPD Batu Pahat.
Pihak Unit Sukan SMK Semerah mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua pihak yang bertungkus lumus menjayakan dan mengelolakan pertandingan tersebut. Kepada Jawatankuasa Pengelola, Pengerusi Teknik, rakan pengadil, pasukan-pasukan, dan pihak-pihak lain, sekalung terima kasih diucapkan.

No comments:

Post a Comment