14 October, 2008

Piala Warisan, Sepedoman, Wawasan, Semerah dan Maresma

Khamis, 9 Oktober 2008. Lima buah sekolah di kawasan parlimen Parit Sulong telah bertanding dalam satu acara tahunan iaitu Pertandingan Piala Warisan, Sepedoman, Wawasan dan Semerah Kali Ke-25. Pada tahun ini, MRSM Batu Pahat telah mengelolakan pertandingan tersebut.
Kontijen SMK Semerah telah disertai oleh 48 orang pelajar dengan diiringi oleh 16 orang pegawai. Skuad bola sepak diketuai oleh En Hafiz bin Mohd Zaid sepak takraw oleh En Hasbi Md Nor, bola jaring pula diketuai oleh Cik Norsaedah bt Jamal manakala skuad bola baling oleh Cik Noor Nazira bt Maliki. Sementara itu, team boling diketuai oleh En Mohd Zaad bin Hisham sebagai pengurus team dan disertai oleh 10 orang guru.
Berkat semangat juang yang tinggi, SMK Semerah telah menduduki tempat ke-4 keseluruhan. Pasukan bola baling menjadi naib johan Piala Semerah, pasukan bola jaring menduduki tempat ke-4 Piala Wawasan, team sepak takraw hanya berjaya dalam peringkat kumpulan manakala pasukan bola sepak menduduki tempat ke-4, Sementara itu, team boling guru-guru mendapat tempat ke-4 dan ke-6 dengan En Amir Hamzah merangkul tempat ke-3 keseluruhan kategori individu lelaki manakala Cik Siti Meriam bt Hasin menduduki tempat ke-4 keseluruhan kategori individu perempuan.
Pingat dan piala disampaikan oleh Pn Hjh Norzan bt Mohd Akib, Pengetua MRSM yang seterusnya menutup rasmi kejohanan tersebut. Unit Sukan SMK Semerah mengucapkan tahniah kepada semua pemenang dan peserta-peserta SMK Semerah yang menunjukkan semangat juang yang tinggi dalam penyertaan ke pertandingan tersebut. Juga terima kasih kepada guru-guru yang membimbing dan melatih para peserta. InsyaAllah, tahun depan SMK Semerah akan bangkit semula dengan misi menjuarai kejohanan tersebut.

No comments:

Post a Comment